Pagina 6


A CINCEA ZI SAU EPOCĂDupă ce concentrația în carbon a apei și a atmosferei a scăzut, acesta fiind absorbit de organismele marine cretacice și de vegetația luxuriantă din care s-au format straturile de calcar și respectiv straturile de cărbune actuale, atmosfera a devenit suficient de pură pentru a permite viața animalelor care respiră. Acestei perioade îi aparțin amfibiile, cum sunt crocodilul și alte animale care pot trăi atât pe uscat cât și în apă. Păsările de asemenea aparțin acestei perioade, iar în ultima parte a ei au apărut marele mamut și leneșul.

Conflictul între evoluție și Biblie a fost mare. Totuși au fost generate și conflicte inutile.

Biblia declară numai în privința omului o creație directă, specială, de către Dumnezeu. Relatarea din Geneza în privința creaturilor inferioare favorizează mai degrabă ideea unei evoluții specializate. Dumnezeu a zis: „Să mișune apele de viețuitoare și să zboare păsări deasupra pământului” (Gen. 1:20, 21). Acestea sunt în exactă armonie cu descoperirile științifice, că viața a început în apă, iar mai târziu s-a extins la păsări și apoi la animalele de uscat.

Teoria darwinistă i-a dezamăgit pe cei care au înghițit-o fără a avea o demonstrație suficientă referitoare la adevărul ei (1 Tim. 6:20). Demonstrațiile recente pe plante, flori, fructe și animale arată că orice amestec al speciilor și soiurilor, chiar dacă în parte are succes, duce la o revenire la forma inițială după a treia sau a patra generație.