Pagina 10


AMĂGIREA MAMEI EVANoul Testament confirmă istoria din Geneza, că mama Eva a fost înșelată și că tatăl Adam a cedat la neascultare prin influența ei. Sf. Pavel arată că Adam n-a fost înșelat și de aceea el a avut responsabilitate mai mare. Scripturile arată peste tot că prin neascultarea lui Adam condamnarea a trecut asupra întregii sale rase. Adam a fost capul rasei și el a fost răspunzător de ea. „Printr-un singur om a intrat păcatul în lume și prin păcat moartea, și astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor.” Rom. 5:12.

Relatarea biblică ne spune despre setea de cunoaștere a mamei Eva și despre faptul că Satan a profitat de aceasta, amăgind-o spre neascultare. Nu trebuie să presupunem că șarpele a vorbit cu voce tare, ci mai degrabă, așa cum obișnuim să spunem, „Faptele vorbesc mai bine decât cuvintele”. Probabil că șarpele a vorbit în felul acesta.

Dumnezeu a autorizat pe primii noștri părinți să mănânce în voie din toate roadele din Paradis, cu excepția celui numit „pomul cunoștinței binelui și răului”. Acesta le-a fost interzis o vreme ca probă a loialității. Ei au fost preveniți că mâncând din rodul lui își vor atrage blestemul - condamnarea la moarte. Șarpele a mâncat din diferitele roade și s-a arătat încântat mai ales de cel oprit. Observația a dovedit că fructul nu l-a omorât pe șarpe și mama Eva a dedus că Dumnezeu le interzisese să guste din cel mai bun fruct din Eden. Concluzia ei a fost că Dumnezeu avea un motiv egoist în interzicerea folosirii fructului, și anume, El se temea că făpturile Sale vor deveni înțelepte precum este El.

Mama Eva n-a spus soțului ei aceste suspiciuni. Ea va mânca, va primi cunoștința pe care Dumnezeu o reținea de la ei, apoi îl va ajuta și pe Adam s-o obțină. Gen. 3:6.

Adam a înțeles gravitatea nesupunerii Evei. El s-a gândit la lungile zilele de dinainte de a-i avea tovărășia. Acum iar va fi singur. În disperare Adam a hotărât să se alăture Evei la păcat și la pedeapsa lui. Moartea lui Adam a fost o sinucidere lentă! Procesul morții lui a durat 930 de ani.