Pagina 20


SEMIZEII GRECIEI ȘI EGIPTULUIÎnvățații s-au întrebat multă vreme ce bază ar putea avea mitologia greacă? Acum însă, luând seama la Cuvântul sigur al lui Dumnezeu, observăm că îngerii care s-au materializat înainte de potop au fost zeii din mitologie, iar progeniturile lor, uriașii, au fost semizeii. Această sugestie poate da mult de gândit cugetătorilor.

Egiptologii au fost uimiți de descoperirile făcute în mormintele faraonilor. În unele dintre acestea s-au găsit tăblițe istorice care urmăreau genealogia faraonilor până la creare - până la primul faraon - Adam. Dar aceste tăblițe arată mai multe generații decât menționează Biblia, așa că egiptologii și-au pierdut încrederea în mărturia Genezei. Ei devin critici și discreditează relatarea Bibliei, punându-și încrederea în tăblițele egiptene. Totuși ei recunosc faptul că aceste tăblițe diferă și se contrazic într-o măsură unele cu altele. Se acceptă că cea mai corectă este Tăblița de la Abydos, găsită în mormântul lui Seti I - probabil faraonul care l-a făcut pe Iosif prim-ministru și despre care se crede că a murit cu 120 de ani înainte de nașterea lui Moise.

Tăblița aceasta are lipsa că nu este atât de lungă ca altele. Dar faraonul Seti I a păstrat pentru noi această tăbliță cu mare grijă. El a săpat un tunel vertical de 60 picioare în stâncă solidă. La acest nivel zidarii lui au tăiat în piatră scara pe care este înfățișată Tăblița de la Abydos. O copie exactă a ei se găsește la British Museum. Cu greutăți și cheltuieli considerabile am obținut o fotografie pe care o reproducem. Scopul nostru este să arătăm că cea mai bună dintre relatările egiptene corespunde cu cea din Geneza.

Lista faraonilor este mai scurtă decât celelalte deoarece omite numele zeilor și semizeilor. Este istoria egipteană completă a conducătorilor de linie pur umană până la Adam. Mai mult, aceste omisiuni survin la locul potrivit - la vremea potopului.